Coronamaatregelen

Corona protocol beeldhouwcursussen Pelikaan:

Algemeen :
-Blijf thuis bij klachten: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging/koorts of benauwdheid, of als een eventuele huisgenoot deze klachten heeft.
-Was je handen zo vaak mogelijk, ook thuis voorafgaand aan de cursus. Desinfecteer ze bij binnenkomst en zo veel mogelijk tussendoor.
– Hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze meteen weg en was je handen.
– Houd te allen tijde 1,5 meter afstand tot anderen
-Volg de aanwijzingen en looprichting binnen het gebouw, loop na handdesinfectie direct door naar het lokaal, neem je jas en tas mee daar naar toe.
– Beperk toiletbezoek zo veel mogelijk, er mag 1 persoon tegelijk in de toiletruimte. Houd afstand en zorg voor voldoende hygiëne (wassen, desinfecteren)


Tijdens de cursus:
– Kom op de afgesproken tijd en niet veel eerder; we zorgen dan dat alles van tevoren op zijn plek staat, zodat er voldoende gelegenheid is voor iedereen om in alle rust zijn/haar beeld en benodigd materiaal te pakken.
– Houd ook binnen het lokaal 1,5 meter afstand, wacht op elkaar en geef de ander de ruimte. Blijf verder zoveel mogelijk op je plek gedurende de les.
– Het gereedschap wordt voor en na de les gereinigd; houd wat je gebruikt gedurende de les bij je en laat het achter op de plek; wij ruimen het op.
– Neem zelf een schort en handschoenen mee; de gewone schorten kunnen even niet gebruikt worden.
– Draag een mondkapje en blijf afstand houden!
– Koffie en thee wordt tot bij het lokaal gebracht, wij schenken het in dan kan iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar plek blijven. Betaling kan zoals gebruikelijk 
– Aan het eind van de les kun je je werkplek zo achterlaten; alleen wel graag je beeld op de tafel bij de kast leggen. Wij ruimen dan in 1x alles verder op anders gaan we waarschijnlijk teveel door elkaar lopen. Het zou daarbij fijn zijn als er per keer 1 of 2 mensen even meehelpen.
– We verlaten het lokaal via de buitendeur aan de kant van de Rosariumlaan.

Bovenstaande regels zullen indien nodig aangepast worden als de situatie daarom vraagt; we volgen de RIVM-richtlijnen.

Tot slot:
Ik word door het bestuur van de Pelikaan persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het naleven van de regels tijdens de cursus, dus laten we met elkaar ervoor zorgen dat we ons er allemaal aan houden en de omstandigheden voor iedereen prettig en veilig blijven.
Ik reken op jullie!